שיח גלריה עם האמנית דפנה שלום בתערוכה כתבי לילה - ביתן לתרבות יהודית ולפולקלור - מוזיאון ארץ ישראל

שיח גלריה עם האמנית דפנה שלום בתערוכה כתבי לילה – ביתן לתרבות יהודית ולפולקלור

התערוכה כתבי לילה של האמנית דפנה שלום מוצגת כעת בחלל התערוכות המתחלפות שבביתן המחודש לתרבות יהודית ולפולקלור במוז"א. בתערוכה נפגשות יצירות מוקדמות של שלום ועבודות חדשות המשלבות פריטים מאוסף המוזיאון, והיא כוללת צילומים, מיצב וידאו וסאונד, רישומים ותכשיט קיר.

בסיור ושיח גלריה בתערוכה, אוצרת התערוכה והביתן מאיה מוסק תשוחח עם שלום על תהליכי עבודתה. השיח יתייחס למרווחים ולחיבורים בין אוסף מוזיאלי קיים והתערבות אמנותית עכשווית. חיבור זה אינהרנטי לפרקטיקה האמנותית של שלום המנכיחה את המתח בין העתיק והעכשווי ומעלה שאלות הקשורות ברוחניות, אֲחֵרוּת, מגדר, ושייכות. בגוף עבודות נרחב היא חוזרת לטקסים מיתיים, מפרקת אותם ובונה תחביר אישי וחומרי שבאמצעותו היא מעבדת פגיעות אנושית.

דפנה שלום, כתבי לילה (שמות), 2020, גואש ומדגשים (מרקרים) על דפי ברייל. מתוך התערוכה כתבי לילה - דפנה שלום. ביתן הפולקלור במוז"א, מוזיאון ארץ ישראל תל אביב
דפנה שלום, כתבי לילה (שמות), 2020, גואש ומדגשים (מרקרים) על דפי ברייל