
מה
חומר, עטיפות נייר פויל זהב (רדי מייד), דיו, פיגמנט, פוליאוריתן; הדפסת תלת ממד, הטבעה
מי
דנה בלום, ילידת 1981
למה
"כאם לשלושה, משחקיהם וצעצועיהם של ילדי מהווים השראה עבורי. בובותיה של ביתי הן המצע, עליו פרשתי עטיפות שוקולד מוזהבות, שנותרו לאחר אכילת פרלינים. באמצעותן הבלטתי את תווי הפנים וחלקי הגוף. בכל עטיפה בחרתי להבליט איברים אחרים. התליה כמסך רב שכבתי, נבעה מהרצון להציג את הדמות משני צדיה – פנים וחוץ (פוזיטיב ונגטיב).
נדהמתי מהקלות שבה הבובות מופיעות בעטיפות הזהב ונוצרת דמות חדשה, בעלת תווי זיהוי ברורים ועם זאת, שומרת על דקות, עדינות ושבריריות כשל קליפה. עטיפות הזהב נטבלו בפולימר, שהבטיח את עמידותן ושמר את צורתן.
מתקיים כאן המתח בין העבר כעטיפת ממתק לבין ההוה כיצירת אמנות, כמו גם מפגש בין שימוש בטכניקת התבליט העתיקה ובין עולם תעשייתי ומשוכפל של בובות המיוצרות בהמוניהן בבתי חרושת. מפגש בין עבודת אמנות אחת ויחידה לעומת ייצור המוני של הבובות".

איפה
העבודה מוצגת במרכז רוטשילד, הביאנלה לאומנויות ולעיצוב תל אביב, מוז"א – מוזיאון ארץ ישראל, תל אביב.
כתבות נוספות

כמו פרחים לבנים אלכס ליבק, חתן פרס ישראל לצילום, כותב על תצלומיו של הצלם ורנר בראון.
11.01.26

בעקבות יבגני חנקין בברלין האחים יבגני ויעקב חנקין נולדו בעיר רוסטוב שעל נהר הדון בדרום־מערב רוסיה, למשפחה יהודייה ממעמד הביניים. הם היו צלמים חובבים שפעלו במקביל בלנינגרד ובברלין בשנות ה־20 וה־30 של המאה העשרים
30.10.25

מרכז אדם ועמלו: בחירת האוצר
20.07.25