
מה קורה כשיוצרות ויוצרים נכנסים אל אחורי הקלעים של אוספי מוזיאון? הפודקאסט החדש של הביאנלה לאומנויות ולעיצוב תל־אביב 2026 במוז״א, בשיתוף מגזין פורטפוליו, מתחקה אחר הפרויקטים המחקריים שנוצרו בביתני הקבע של מוז"א, מוזיאון ארץ-ישראל.
בכל פרק משוחח יובל סער, העורך הראשי של פורטפוליו, עם אוצרות ואוצרי הביאנלה וביתני הקבע של המוזיאון, ועם היוצרים שפעלו בהם, על תהליכי המחקר, המפגש עם האוספים הארכאולוגיים, ההיסטוריים והאתנוגרפיים, ועל האופן שבו חומרי העבר הופכים ליצירה עכשווית. שבעת הפרקים חושפים את הדיאלוג הייחודי שנרקם בין אוספי המוזיאון לבין אמנות, עיצוב ומחשבה עכשווית.

בפרק זה משוחח יובל סער עם אוצר הביתן ד״ר יואב פרחי ועם המעצבים רמי רשתי ואלון קנצ׳וק מסטודיו RAG על הפרויקט שנוצר במסגרת הביאנלה לאומנויות ולעיצוב תל־אביב 2026, מתוך מחקר באוסף המטבעות של מוז״א, והפך למסע בעקבות הזהות העברית. דרך בחינה מדוקדקת של האותיות המופיעות על מטבעות ישראל מאז קום המדינה, פיתחו חברי הסטודיו שבעה גופנים חדשים החושפים כיצד עיצוב אותיות משקף תקופה, אידיאולוגיה ותפיסות של שייכות. השיחה עוסקת בקשר שבין טיפוגרפיה לריבונות, ובשאלה מה יכולות לספר לנו אותיות קטנות החקוקות על מטבע על הזהות הישראלית – אז והיום.
האזינו לפרק 4 > ביתן קדמן למטבעות | ד״ר יואב פרחי, רמי רשתי ואלון קנצ'וק (סטודיו RAG)



כתבות נוספות

פודקאסט מעשים וימים: ביתן הקרמיקה | ילנה אלגרט־שרון, ד״ר שלומית באומן וטליה מוקמל הפודקאסט החדש של הביאנלה לאומנויות ולעיצוב תל־אביב 2026 במוז״א, בשיתוף מגזין פורטפוליו, מתחקה אחר הפרויקטים המחקריים שנוצרו בביתני הקבע
16.07.26

פודקאסט מעשים וימים: ביתן הזכוכית | אנריאטה אליעזר ברונר ולילך שטיאט הפודקאסט החדש של הביאנלה לאומנויות ולעיצוב תל־אביב 2026 במוז״א, בשיתוף מגזין פורטפוליו, מתחקה אחר הפרויקטים המחקריים שנוצרו בביתני הקבע
15.07.26

פודקאסט מעשים וימים: מרכז אדם ועמלו | גלית גאון, נעמה שטיינבוק ועידן פרידמן הפודקאסט החדש של הביאנלה לאומנויות ולעיצוב תל־אביב 2026 במוז״א, בשיתוף מגזין פורטפוליו, מתחקה אחר הפרויקטים המחקריים שנוצרו בביתני הקבע
15.07.26