ז'קלין כהנוב - מוזיאון ארץ ישראל

ז'קלין כהנוב
הלבנט כמשל

ז'קלין כהנוב (1917-1979), סופרת, מבקרת ספרות ומסאית ילידת קהיר שעלתה ארצה ב- 1954, עומדת במרכז התערוכה המציגה את היחס בין מזרח למערב בהקשר של החברה הישראלית כזהות מרחבית.
התערוכה מביאה מבט על חייה של כהנוב והמקומות שבהם צמחה ויצרה: מצרים, ארצות-הברית, צרפת, ישראל. כהנוב התייחסה במסות שלה ללבנטיניות כתיאוריה של תרבות, למעמד הנשים, ליחסי אשכנזים ומזרחים, לפריפריה גיאוגראפית של ארץ ישראל. היא הייתה אינטלקטואלית אמיצה ופמיניסטית מוצהרת.

התצוגה תכלול תצלומים, ציורים, מסמכים, כתבי יד, מכתבים, כרזות, קטעי וידיאו המתייחסים אל כהנוב (רונית מטלון משוחחת עם דורי מנור; ריאיון מיוחד עם חיים באר) ועוד.

חלק משמעותי בתערוכה מוקדש לאמנות ישראלית עכשווית: יצירות המקיימות דיאלוג בין מזרח ומערב, משקפות מתח מגדרי ומביעות את הרב-קוליות של הזהות המקומית המורכבת כל כך, כלומר מעניקות פרשנות אקטואלית ללבנט במרחב של ימינו.

רשימת האמנים: עליזה אורבך, אליהו אריק בוקובזה, רות קסטנבאום בן-דב,ליאור גריידי, ז'וזף דדון, נבט יצחק, עידו מיכאלי, ורד נסים, מרב סודאי, רוני סומק, שי עבאדי, אסד עזי, זמירה פורן, תמיר צדוק, שולה קשת, פטימה אבו רומי, טל שוחט, דפנה שלום, מאירה שמש, פאטמה שנאן.