רפובליקה של נדודים - מוזיאון ארץ ישראל

רפובליקה של נדודים
אגרות מהעולם של אתמול

גלויה ששלחו דוד ועדה פוגל לדבורה בארון, וינה, 3.6.1930
גלויה ששלחו דוד ועדה פוגל לדבורה בארון, וינה, 3.6.1930

רפובליקה של נדודים מתארת באמצעות כתבים ומכתבים את "הרשת החברתית" של דור הסופרים העברים בתחילת המאה ה־20 – יוצרים צעירים שנדדו בין ערי אירופה, שהיו אז מרכזי תרבות תוססים שסחפו צעירים בתחילת דרכם.

בלב התצוגה המיוחדת, שהוכנה בשיתוף עם מכון "גנזים",של אגודת הסופרים העברים, נמצאים מכתבים וגלויות אשר שימשו ערוץ תקשורת מרכזי בין הסופרים. כך, באותה "הרשת החברתית" של אותם הימים, העניקו הסופרים זה לזה תמיכה, עידוד והשראה. התצוגה המיוחדת מתמקדת בשישה סופרים עברים שסיפורי חייהם, נדידתם וכתיבתם מרתקים: דבורה בארון, מיכה יוסף ברדיצ'בסקי, יוסף חיים ברנר, אורי ניסן גנסין, דוד פוגל וגרשון שופמן.

המכתבים והגלויות (שחלקם מופיע בטכנולוגיית QR שמאפשרת סריקה בטלפון הנייד) חושפים את מחשבותיהם של הסופרים – קונפליקט עזיבת הבית והדת, סיפור הנדודים, הדחף לכתוב וחשיבות הפרסום. דגש מיוחד מושם על רשת הקשרים בין הסופרים.

מצגת "מראות מהעולם של אתמול" כוללת תצלומים מרגשים של ערים מרכזיות מתחילת המאה ה־20. עבודת הסאונד, מתוך "הארכיון" ובאדיבות מרכז הספר והספריות, כוללת קטעי קריאה מתוך יצירותיהם של הסופרים, בביצוע מיטב המגישים הישראלים – כך אפשר להאזין למעין הֶסְכֵּתִים (פודקאסטים) המשמשים כדרישת שלום חמה מהעולם של אתמול.

בשיתוף מכון "גנזים" של אגודת הסופרים העברים.